Kinesiska örtprodukter och örtmedicin

Kinesisk örtmedicin

Användningen av örtmedicin är vanligare än akupunktur i Kina. Akupunktören diagnostiserar patienten genom att titta på tungan, ta pulsen och samla information om patientens medicinska historia och bakgrund. Med hjälp av denna information kan patientens sjukdomar identifieras. Vi har nu cirka 400 sorters naturliga örter till försäljning. 

Utifrån patientens symptom och TKM-diagnos (tunga-pulsdiagnostik) ordinerar Wang olika örtrecept för att behandla medicinska sjukdomar. Akupunktur kombinerat med örtbehandling har visat sig kunna bidra till att förbättra patientens tillstånd.

örtmedicin behandlingÖrt medicin

Kinesiska örtprodukter

kan behandla och lindra olika kroppsliga problem, stärka kroppen och allmäntillståndet. 
Enligt behandlingsregler ordinerar TKM-läkaren ett örtrecept som består av ca 12 olika örter. Det finns hundratals klassiska örtrecept enligt TKM som utvecklats av många gamla läkare. Under modern tid har både människokropp och sjukdomar ändrats p.g.a. förändringar i omgivningen och samhället. Det innebär att alla gamla recept inte längre passar för varje situation och patient. 

Hos Kinesiska Murens Akupunkturklinik justerar läkaren under behandlingen örtreceptet efter förändringar av sjukdomstillstånd etc. så att det blir mera specifikt och effektivt för varje patient.