Akupunktur

Wang Xinjun är specialiserad på att behandla psykiska besvär, depressioner, sömnlöshet, mag -och tarmsjukdomar, barnlöshet, kvinnobesvär, hudsjukdomar, allergi samt olika slags smärtor.

Dr. Wang behandlar även:

 1. Stress och trötthet.
 2. Menstruations- och klimaktieriebesvär, premenstruella spänningssymptom (PMS), barnlöshet.
 3. Mag-tarmsjukdomar: matsmältningsbesvär, mag- tarmkatarr, diarré och förstoppning.
 4. Hudsjukdomar: acne, eksem m.m.
 5. Allergi, astma och bihåleinflammationer.
 6. Olika slags värk i nacke, armar, axlar, rygg och leder inklusive reumatiska
  problem och fibromyalgi.
 7. Nervsmärtor, bältros.
 8. Migrän och huvudvärk.
 9. Idrottsskador, inflammationer i benhinnor, hälsenor och muskler, Ischias.
 10. Övervikt, rök- och alkoholavvänjning.

Mer info om sjukdomstillstånd som kan botas med kinesisk medicin: 
www.pulsemed.org/diseasesandconditions.htm ››

TKM-akupunktur

Akupunktur är en urgammal kinesisk behandlingsmetod vilken används för en rad olika sjukdomstillstånd. Med akupunktur kan behandling av sjukdomar ske utan att skadliga biverkningar förorsakas.

 


Behandlingen ges av en kvalificerad TKM-läkare. TKM-läkaren sticker in små, mycket tunna sterila nålar på bestämda punkter i huden varvid nervtrådar stimuleras. Patienten kan känna ett litet stick och därefter en svag kramp eller ömhet.

Längs kroppens meridianer, energibanor finns omkring 1 000 akupunkturpunkter, var och en med sin specifika funktion och kopplade till olika organ. Genom att sticka in nålar frigörs eventuella blockeringar i energibanorna och därmed återställs den kroppsliga balansen. Akupunktur stimulerar punkterna som reglerar blodcirkulationen och Qi. Meridianerna lämnar meddelande från akupunkturnålarna till kroppen så att kroppen kan reglera sina egna funktioner.

För att välja rätt akupunkturpunkter krävs djup kunskap i TKM samt lång erfarenhet. För patienter som t.ex. skall behandlas för högt blodtryck används vissa specifika punkter för att reglera blodtrycket. När nålar sticks in reagerar kroppen och sänker blodtrycket. Kroppen vet själv på vilket sätt den skall arbeta så man behöver inte vara orolig för att blodtrycket skall sänkas för mycket eller för lite.

Kroppen vet var balans finns men hur akupunktur fungerar exakt är fortfarande en gåta eftersom själva meridianerna är ett olöst mysterium.

Akupunktur behandling i stockholm